W miniony weekend podczas warsztatów kulinarnych Siedmioma Ogrodami zawładnęły smaki i zapachy azjatyckie oraz śródziemnomorskie. Częścią warsztatów z zakresu prowadzenia gospodarstwa domowego i asertywności zorganizowanych dla kobiet była prezentacja "Kobiety Świata: Indie, Tajlandia, Maroko i Włochy". Uczestniczki zobaczyły pokazy slajdów, usłyszały opowieści o życiu kobiet z tych krajów opowiedziane przez Magdę Szeląg-Kugiel. Była też projekcja krótkiego filmu "Gotuj z Lahsenem" z instrukcją jak wykonać Tajin (marokańską potrawę). Następnie w ciągu dwóch dni warsztatów panie przyglądały się i włączały w gotowanie potraw takich jak indyjskie curry z kurczaka, subji, tajskie pad thai i green curry, marokański tajin i włoskie risotto. Była też degustacja indyjskiej, rozgrzewającej herbaty, pachnącej przyprawami, a następnego dnia orzeźwiającej, miętowej z Maroka.